"Sonja Bakker dieet is onverantwoord"

"Sonja Bakker dieet is onverantwoord"

Gewichtsconsulente Sonja Bakker is in het tv programma Radar in opspraak gekomen vanwege haar afslankmethode. Katrien Blaauw, een andere diëtiste, is de Sonja Bakker-methode helemaal niet wetenschappelijk bewezen en de maaltijden bevatten weinig calorieën. Sommige dietisten delen dit dieet daarom in, in de categorie 'crashdiëten'.

''Zo weinig eten is funest. Op korte termijn helpt het maar op de lange termijn niet'', zei Blaauw. Voor kinderen kan de methode van Sonja Bakker zelfs ernstig onverantwoord zijn. Door de afslankmethode krijgen ze te weinig energie binnen waardoor ze op de lange termijn juist dikker worden, omdat er spierafbraak optreedt (voor meer informatie zie artikel: JoJo Effect ). Verder vindt Blaauw dat Sonja Bakker wel ook wel erg prijzige producten in haar methode gebruikt.

Sonja Bakker zelf weerlegt de kritiek, en zegt: ''Mijn boeken verkopen zich via mond-tot-mondreclame. Als het echt slecht zou zijn, dan zouden er allang mensen in het ziekenhuis zijn belan''

Toegevoegd op: 01-10-2006 | Categorie: Overige onderwerpen | Printversie

Reacties op dit artikel

Francis Limbourgh schreef:

Katrien Blaauw heeft gelijk als het gaat om intensieve prestaties. Sonja Bakker heeft gelijk als de lichamelijke inspanningen niet zo denderend zijn. Yogi's in India kunnen namelijk zeer oud worden met een laag-calorie-dieet. Monniken en nonnen aten vroeger sober en werden desondanks heel oud. In de westerse prestatiemaatschappij is een "grazend" dieet, meerdere maaltijden per dag, voornamelijk plantaardig voedsel, zeer gewenst.

# 18/12/2010

Reactie toevoegen

Geef de uitkomst van de onderstaande som:

(in cijfers)

Wij maken gebruik van cookies om onze website beter op uw wensen af te kunnen stemmen. Klik hier voor meer informatie over onze cookies.