Het South Beach-dieet

Het South Beach-dieet

Het South Beach Dieet is, in tegendeel tot bijvoorbeeld het Atkinsdieet, geen dieet waarbij je geen koolhydraten mag eten, of je beperkingen aan vetten hebt. Bij dit dieet mag je alleen de goede koolhydraten en vetten eten. Het dieet kent drie fasen.

Fase 1: Geen koolhydraten

Bij de eerste fase mag je geen koolhydraten eten. Dit is om af te kicken van de drang naar eten. Deze eerste fase is erop gericht de bloedsuikerspiegel weer stabiel te maken. De eerste fase duurt twee weken. Het mag ook langer, maar deze fase is geen verantwoord permanent eetpartroon.

Niet toegestaan tijdens de eerste fase zijn:

  • Fruit, fruitsap, snoep en overige zoetigheid
  • Vet vlees en volle zuivelproducten.
  • Brood, rijst, pasta, aardappelen

Tekorten aan bijvoorbeeld vitaminen kunnen aangevuld worden door voedingssupplementen.

Fase 2: Geleidelijk weer koolhydraten

De tweede fase houdt men vol tot het streefgewicht bereikt is en is minder streng dan de eerste fase. In deze fase ga je geleidelijk weer koolhydraathoudende producten eten. Met name voedingsmiddelen met een lage glycemische waarde. Bijvoorbeeld: zilvervliesrijst, volkoren producten en fruit. Wanneer je niet meer afvalt, moet je een stapje terug met koolhydraten innemen.

Je gebruikt van alles uiteraard het beste product.. suikervrij, volkoren ipv witte producten.

Fase 3: Op gewicht blijven

Wanneer je voldoende bent afgevallen, mag je in fase 3 weer alles eten, als je maar niet aankomt. Bij deze fase spreekt men niet van dieet, maar leefwijze. Je moet natuurlijk wel alle slechte voedingsmiddelen vermijden.

Toegevoegd op: 26-04-2007 | Categorie: Voeding | Printversie

Reacties op dit artikel

CarO schreef:

Maar bestaan er dan egt geen gemakkelijk verstevigingsoefeningen voor enkel je buik met die vervelende zwembandjes opzij?? X DBV

# 14/03/2008

Reactie toevoegen

Geef de uitkomst van de onderstaande som:

(in cijfers)

Wij maken gebruik van cookies om onze website beter op uw wensen af te kunnen stemmen. Klik hier voor meer informatie over onze cookies.