Specific Carbohydrate Diet (SCDiet)

Specific Carbohydrate Diet (SCDiet)

SCDiet, oftwel het Specific Carbohydrate Diet - vertaald: het Specifieke Koolhydraten Dieet

Last van (chronische) ontstekingen in de darmen, bijv. Colitis Ulcerosa of de ziekte van Crohn, Cystic Fibrosis (taaislijmziekte) of IBS (Irritable Bowel Syndrome oftewel gevoelige darm syndroom), coeliakie (glutenintolerantie), winderigheid, boeren, buikpijn, zuurbranden, oprispingen of chronische diarree? En lukt het je maar niet om op je gewenste gewicht te komen en te blijven?

Misschien is dit dieet dan iets voor jou: het gaat erom, dat de balans in de darmen weer wordt hersteld door het weglaten van zogenaamde complexe koolhydraten (ook wel genaamd disaccharides en polysaccharides), zoals in rijst, aardappelen, mais, pasta, brood, koekjes, crackers. Ook voedingsmiddelen die melk of suiker bevatten dienen te worden weggelaten.

Hierover is een boek verschenen van Elaine Gottschall B.A., M.Sc., met als originele Engelse titel "Breaking The Vicious Cycle". Het boek is in het Nederlands vertaald en heeft dan de titel "Doorbreek de Vicieuze Cirkel.
Het bevat naast veel informatie ook recepten.

Doorbreek de Vicieuze Cirkel
Elaine Gottschall B.A., M.Sc.
ISBN: 9080861014
Nederlandse vertaling van de 10e druk

Breaking The Vicious Cycle
Intestinal Health Through Diet
Elaine Gottschall B.A., M.Sc.
ISBN: 0969276818

Toegevoegd op: 25-11-2010 | Categorie: Voeding | Printversie

Reacties op dit artikel

www.hoekrijgjesixpack.nl schreef:

Dit is echt interessant zeg ik wil graag me sixpack trainen daarom bedacht ik ook eens rond te zoeken gelukkig vond ik uiteindelijk wel de juiste ideale ideeën. verschillende Trainingsschema geprobeerd om hoe je een sixpack train! Het echt een super top idee ik zal gewoon eens kijken misschien om in de bobbel te komen van het idee!! Echt 100% resultaat!

# 19/07/2011

Reactie toevoegen

Geef de uitkomst van de onderstaande som:

(in cijfers)

Wij maken gebruik van cookies om onze website beter op uw wensen af te kunnen stemmen. Klik hier voor meer informatie over onze cookies.