Steun je vrienden tijdens het afvallen

Steun je vrienden tijdens het afvallen

Heb jij een vriend of vriendin die graag een aantal kilo’s wil verliezen? In dit proces is vooral de steun van de omgeving belangrijk. Hierbij 3 tips om je vrienden de hulp te bieden tijdens het afvallen die ze nodig hebben..

Stel jezelf op als trainingsmaatje

Samen trainen is gemakkelijker. Ga dus samen met je vriend(in) trainen en zoek iets wat jullie allebei leuk vinden. Zorg dat je je allebei aan de afspraken houdt. Jullie zullen merken dat het trainen op den duur gemakkelijker gaat, je gemotiveerder bent en het soms zelfs als een uitdaging gaat zien.

Zorg dat je positief bent

Je weet zelf hoe fijn het is om een compliment te ontvangen. Wees positief en vertel je vriend(in) dat je al duidelijk verschil ziet. Natuurlijk moet je nooit overdrijven, maar je mag iemand best complimentjes geven. Het is voor je vriend(in) prettig om bevestiging te krijgen dat het afvalproces goed verloopt. Zorg dat je het compliment met een glimlach brengt en wees trots op je vriendin(in).
Wees terughoudend met commentaar als de persoon in kwestie te maken krijgt met een tegenslag. Breng jouw enthousiasme over en vertel dat er morgen weer een dag is!

Luister naar je vrienden

Een luisterend oor bieden klinkt heel simpel. Voor de meeste mensen is dat het ook. Zorg dat je aandachtig luistert en aangeeft dat je het begrijpt. Na het delen van hun verhaal voelen de meeste mensen zich vaak beter. De negatieve emoties van je vriend(in) zullen sneller verdwijnen als je ervoor zorgt dat ze af en toe hun hart kunnen luchten. Probeer niet met oplossingen of plannen te komen, laat je vriend(in) gewoon hun woordje doen.
Mocht je al eens een van je vrienden geholpen hebben tijdens het afslanken, deel jouw verhaal dan! Er zullen naast deze drie tips natuurlijk nog veel meer tips zijn die ervoor kunnen zorgen dat je vrienden positief blijven tijdens het afslanken. 
Toegevoegd op: 25-02-2014 | Categorie: Overige onderwerpen | Printversie

Reacties op dit artikel

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Reactie toevoegen

Geef de uitkomst van de onderstaande som:

(in cijfers)

Wij maken gebruik van cookies om onze website beter op uw wensen af te kunnen stemmen. Klik hier voor meer informatie over onze cookies.