Stoommaaltijd vult niet

Stoommaaltijd vult niet

Een grote hoeveelheid stoommaaltijden bevat onvoldoende voedingswaarde voor een hoofdmaaltijd. Dat blijkt uit onderzoek van de Consumentenbond waarbij 25 stoommaaltijden werden onderzocht. Een aantal van deze maaltijden bevatte te weinig groente of juist te veel verzadigd vet of zout.

Zestien maaltijden bevatten te weinig energie. Twee stoommaaltijden met zalmfilet van Albert Heijn bevatten meer ongezonde vetten dan is vastgelegd in het keurmerk 'Gezonde Keuze klavertje'. Albert Hein heeft het keurmerk geïntroduceerd in samenwerking met het Voedingscentrum.

Albert Heijn beweert dat de Consumentenbond slechts één exemplaar van elke stoommaaltijd heeft getest. ''De stoommaaltijden worden, met uitzondering van de saus, handmatig samengesteld. In het ene bakje kan een groter stukje zalm zitten of een kleiner stukje brocolli'', zei een woordvoerster van Albert Hein. De Consumentenbond spreekt dit op haar beurt tegen en zegt op wetenschappelijke wijze te hebben onderzocht. ''We hebben van elke maaltijd 3 exemplaren samengevoegd tot een zogenaamd mengmonster'', aldus een woordvoerder.

Toegevoegd op: 08-02-2007 | Categorie: Overige onderwerpen | Printversie

Reacties op dit artikel

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Reactie toevoegen

Geef de uitkomst van de onderstaande som:

(in cijfers)

Wij maken gebruik van cookies om onze website beter op uw wensen af te kunnen stemmen. Klik hier voor meer informatie over onze cookies.