Super voeding - Specerijen & Oliën

Super voeding - Specerijen & Oliën

Vanwege de kleine omvang, vandaag de categorieën "specerijen" en "oliën" uit de serie over super voedingsmiddelen in één artikel.

Miso pasta of poeder

Miso is een gefermenteerde sojabonenpasta. Het is rijk aan mineralen die het immuunsysteem bevoreren en aan B-vitaminen waar je je energieker door voelt. Je kunt miso vinden in de vorm van poeder of pasta in natuurvoedingswinkels. Je kunt het verwerken in soepen, dressings en vele andere gerechten. Binnenkort plaatsen we een recept met miso op de site.

Olijfolie

Olijfolie is rijk aan meervoudig onverzadigde vetzuren waardoor het helpt je cholesterolgehalte te verlagen. Het nadeel van oliën is natuurlijk de enorm hoge calorische waarde.

Andere artikelen in de special over supervoedingsmiddelen

Toegevoegd op: 15-12-2007 | Categorie: Voeding | Printversie

Reacties op dit artikel

chango schreef:

U schijft "Olijfolie is rijk aan meervoudig onverzadigde vetzuren waardoor het helpt je cholesterolgehalte te verlagen." Dit is niet correct - olijfolie is arm aan meervoudig onverzadigde maar juist rijk aan enkelvoudig onverzadigd vet (in tegenstelling tot olie van zonnebloemzaad, sesam, enz.). Enkelvoudig onverzadigde vetten hebben ook een gunstige werking op de verhouding LDL / HDL in het bloed

# 26/08/2009

Reactie toevoegen

Geef de uitkomst van de onderstaande som:

(in cijfers)

Wij maken gebruik van cookies om onze website beter op uw wensen af te kunnen stemmen. Klik hier voor meer informatie over onze cookies.