Take it easy.... Weten wat je wilt!

Take it easy.... Weten wat je wilt!

Zoals beloofd, geven we je een aantal tips om je hoofd leeg te maken en je lijst met "to do" dingen te verkleinen. Vandaag deel 2.

Weten wat je wilt

Sommige activiteiten zijn echt zonde van je tijd en energie. Besteed eenmalig tijd aan het op papier zetten van dat soort dingen. Maak twee kolommen: links de dingen die je eigenlijk zonde van je tijd vindt; rechts die die zaken waarmee je je liever bezig zou houden. Evalueer en kijk of dat laatste mogelijk en praktisch uitvoerbaar zou zijn. Bekijk wat de gevolgen zullen zijn als je bepaalde dingen niet meer doet. Zijn die gevolgen acceptabel? En kijk ook naar de stappen die je moet nemen om de dingen uit de rechterkolom te kunnen doen.
In het leven draait het om keuzes maken. Dus zou je eigenlijk liever gaan sporten dan elke week uit eten met een vriendin? Bespreek het eens; misschien heeft die vriendin wel zin om mee te gaan sporten, of wil iemand anders wel met je mee. Of gaat je bijvoorbeeld liever naar de sauna? Zet eens op een rijtje wat je echt wilt, dat geeft duidelijkheid en rust in je hoofd. Zo kun je makkelijker keuzes maken.
Toegevoegd op: 15-04-2008 | Categorie: Overige onderwerpen | Printversie

Reacties op dit artikel

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Reactie toevoegen

Geef de uitkomst van de onderstaande som:

(in cijfers)

Wij maken gebruik van cookies om onze website beter op uw wensen af te kunnen stemmen. Klik hier voor meer informatie over onze cookies.