Tips voor kleine geluksmomenten (deel 3)

Tips voor kleine geluksmomenten (deel 3)

Je hebt nog wat tips voor kleine geluksmomentjes van ons tegoed. Hier komen er weer vier.

Lekker winkelen... oftwel "emo-shoppen"

Pyschologen beweren dat er niets boven een middagje troost-shoppen gaat, als we niet lekker in ons vel zitten. Tja... compensatie. Als kind hadden we vaak een lapje of een knuffel waar we niet buiten konden. De koestering en de veiligheid die deze attributen boden, is precies wat we zoeken als we gaan emo-shoppen. Gebeurtenissen waar we machteloos tegenover staan, elders in de wereld maar ook in onze omgeving, dingen waar we geen raad mee weten, maken dat we op zoek gaan naar iets "tastbaars", om zo weer controle te krijgen over ons eigen gevoel van veiligheid. Daardoor voelen we ons minder kwetsbaar en kunnen we er weer tegenaan. Dus: leef je uit; koop dat onwijs dure hebbeding of die totaal overbodige schoenen, want van impulsaankopen worden we happy!

Kap met dat dieet!

Van het verschijnsel dat we na iedere dieetpoging langzaam maar zeker weer terugkomen op ons oude gewicht of zelfs een paar kilo daarboven, het zogenaamde jojo-effect, worden we bepaald niet vrolijk. Dit effect is bovendien erg slecht voor ons lichaam. Stoppen met lijnen is daarom de enige remedie. Veel beter is het om op een gezonde manier blijvend van je overgewicht af te komen, door minder en gezonder te eten en meer te bewegen. Als je op die manier wel resultaat boekt, zul je een stuk minder humeurig zijn. Integendeel; je bent trots en een stuk energieker!

Waterballet

Als je moeite hebt om je tranen de vrije loop te laten, kijk dan eens wat vaker naar een zogenaamde "feelgood-movie". Het is nu eenmaal makkelijker om emotioneel te zijn over dingen die ver van je afstaan, maar tegelijkertijd raakt het bij jou over je eigen situatie een zeer gevoelige snaar. Heerlijk toch, als je op die manier wel je verdriet kwijt kunt? Huilen kan soms enorm opluchten, vooral als het gebeurt om positieve redenen (dus bij het zien van de ontroerende filmbeelden). Houd dus behalve een stapeltje zakdoeken, ook altijd wat films bij de hand, voor de broodnodige zelfhulp-uitlaatklep! Opvallend is, dat je vaak naar dezelfde films grijpt, die je keer op keer weer ontroeren, ook al heb je ze al tien keer gezien.

Muzikale troost

Muziek heeft een positief effect op ons humeur. Van opzwepende salsamuziek tot rustige ontspanningmelodieën, er is voor elke stemming wel muziek te vinden. Je kunt er bij dansen, of lekker onderuit gaan liggen op de bank, of klassieke muziek opzetten terwijl je iets doet waarbij je je goed moet concentreren. Onderzoek heeft uitgewezen dat klassieke muziek een positief effect heeft op de leerprestaties van kinderen.

Zie ook:

Toegevoegd op: 12-09-2008 | Categorie: Overige onderwerpen | Printversie

Reacties op dit artikel

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Reactie toevoegen

Geef de uitkomst van de onderstaande som:

(in cijfers)

Wij maken gebruik van cookies om onze website beter op uw wensen af te kunnen stemmen. Klik hier voor meer informatie over onze cookies.