Tips voor kleine geluksmomenten (deel 4)

Tips voor kleine geluksmomenten (deel 4)

Vandaag het laatste deel over onze serie "kleine geluksmomentjes".

Geborgenheid

Volgens onderzoekers van de Faculteit Sociale Wetenschappen van de Erasmus Universiteit in Rotterdam, maakt geld niet gelukkig. Dat wisten we natuurlijk al, maar nu wordt het nog eens wetenschappelijk bevestigd!  En waar we al bang voor waren, klopt dus: mensen die ineens buitensporig rijk worden, bijvoorbeeld omdat ze de loterij winnen, hebben volgens dit onderzoek juist een grotere kans om ongelukkig te worden. Want, zo zeggen de wetenschappers, "Niet geld maar geborgenheid, eigenwaarde en onafhankelijkheid is wat mensen gelukkig maakt".

Het betere voetenwerk

Even iets om bij stil te staan: dagelijks zetten we gemiddeld negenduizend stappen; soms ook nog op knellende puntschoenen of pumps met onmogelijke hakken. Niet zo vreemd dus, dat onze voeten af en toe wel wat extra ontspanning kunnen gebruiken. Volgens de voetreflexologie staan allerlei drukpunten op onze voetzolen in verbinding met organen in ons lichaam. Door druk uit te oefenen met de vingertoppen of door massage op bepaalde plekken van onze voetzolen, kunnen spanningen en blokkades in ons lichaam worden opgeheven. Wie ooit een voetreflexologiebehandeling onderging, weet het: na afloop voel je je een ander mens.

Meer informatie: voetreflexologie.pagina.nl.

Surfen op goed geluk

Kijk eens op geluk.startpagina.nl - een hele pagina vol gelukslinks. Spreuken over geluk; hoe je kunt meedoen aan een onderzoek tot gelukstrainingen en hoe we gelukkig kunnen worden op het werk.

Zie ook:

Toegevoegd op: 20-09-2008 | Categorie: Overige onderwerpen | Printversie

Reacties op dit artikel

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Reactie toevoegen

Geef de uitkomst van de onderstaande som:

(in cijfers)

Wij maken gebruik van cookies om onze website beter op uw wensen af te kunnen stemmen. Klik hier voor meer informatie over onze cookies.