Take it easy.... Makkelijk is het toverwoord!

Take it easy.... Makkelijk is het toverwoord!

Waarom zou je het moeilijk doen als het ook makkelijk kan? Het leven is al moeilijk genoeg! Ken je het? Druk, druk, druk op je werk. Je huis moet nodig opgeruimd en gepoetst worden. De stapel rekeningen groeit. O, en de belastingaangifte moet ook nog gedaan worden! Je agenda staat bomvol. Al die verplichtingen gaan je niet in de koude kleren zitten. Blijf dan maar eens lekker in balans... makkelijk gezegd!

Geloof ons: toch is het mogelijk om met wat eenvoudige aanpassingen de zaken een stuk makkelijker te maken.

De simpelste manier om af te rekenen met zaken waar we tegenop zien en die we alsmaar uitstellen, is door ze zo snel mogelijk te doen. En je zult merken: daarvan krijg je veel positieve energie. Door klusjes meteen aan te pakken, voorkom je dat de tegenzin alsmaar toeneemt en dat al je energie gaat naar het overwinnen daarvan. Iedereen kan zich wel een klus of taak voor de geest halen waarvan de uitvoering ervan resulteerde in enorme opluchting.

In de komende dagen geven we je een aantal tips om je hoofd leeg te maken en je lijst met "to do" dingen te verkleinen.

Uitstelgedrag

Steeds zaken uitstellen waar we geen zin in hebben, kost ook tijd en energie. Nog een kopje koffie drinken, even die vriendin bellen; heel eventjes teletekst lezen. Allemaal afleidingsmanoeuvres.... en ja: uiteindelijk zijn we daaraan vaak veel meer tijd kwijt dan nodig zou zijn om de klus te klaren. Tipje: maak een lijst(je) met dingen die gedaan moeten worden en waar je tegenop ziet. Heb je daarvan iets afgerond, dan streep je het door op je lijstje. Dat geeft een goed gevoel. Trakteer jezelf vervolgens op iets kleins om de overwinning op jezelf te vieren!

Toegevoegd op: 12-04-2008 | Categorie: Overige onderwerpen | Printversie

Reacties op dit artikel

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Reactie toevoegen

Geef de uitkomst van de onderstaande som:

(in cijfers)

Wij maken gebruik van cookies om onze website beter op uw wensen af te kunnen stemmen. Klik hier voor meer informatie over onze cookies.