Unox maakt rookworsten en knakworsten gezonder

Unox maakt rookworsten en knakworsten gezonder

De welbekende fabrikant Unox gaat gezondere rookworsten produceren. De belangrijkste geur- en smaakstoffen zullen uit de worsten gehaald worden. Deze worden vervangen door natuurlijke kruiden- en specerij-extracten.

Bij de Unoxfabriek in Oss worden per jaar 600.000 ambachtelijke rookworsten gemaakt en 23 miljoen Gelderse magere en runderrookworsten. Uit andere Unox-producten zoals knakworsten, stamppotten en soepen worden de geur- en smaakstoffen gehaald. Unox wil hiermee inspelen op de behoefte van de consument om gezonder te eten.

De smaakstof met E-nummer 621 was tot voorheen niet te vervangen, maar door een nieuwe technologie is dat nu wel mogelijk. Ook varkenshemoglobine wordt niet langer aan de rookworst toegevoegd. Het conserveermiddel E250 blijft voorlopig wel in de worsten zitten, maar zodra dat mogelijk is wordt deze ook vervangen.

Bron: Omroep Brabant

Toegevoegd op: 24-09-2007 | Categorie: Overige onderwerpen | Printversie

Reacties op dit artikel

peter groenen schreef:

en toch zie ik bij soepen staan zonder kleur en smaakstoffen gistextract staan dan heb je het nog altijd over E 6121

# 30/12/2015

Reactie toevoegen

Geef de uitkomst van de onderstaande som:

(in cijfers)

Wij maken gebruik van cookies om onze website beter op uw wensen af te kunnen stemmen. Klik hier voor meer informatie over onze cookies.