Houd je snoepgedrag in de hand tijdens Kerstmis en Oud & Nieuw

Houd je snoepgedrag in de hand tijdens Kerstmis en Oud & Nieuw

Tijdens de feestdagen is de verleiding vaak groot en is het moeilijk om je volledig te onthouden van lekkere dingen. Het is geen ramp om te snoepen, zolang je er maar voor zorgt dat je het met mate doet en de controle over je snoepgedrag niet verliest. Daarom volgen er een aantal tips, om jouw snoepgedrag tijdens Kerstmis en Oud & Nieuw in de hand te houden…

1.       Let op de hoeveelheid

Snoep is niet gezond, het maakt niet uit wat je neemt. Een chocolade kerstkransje is net zo erg als een stuk marsepein. Let daarom juist op de hoeveelheid die je snoept! Neem dit je de helft van wat je normaal zou nemen. Je zult merken dat het helpt.

2.       Snoep bewust

Tijdens Kerstmis en Oud & Nieuw snoep je altijd meer dan normaal. Besef dat je ook tijdens de feestdagen bewust kunt snoepen. Dat 10e kerstkransje smaakt net zo als het 1e kerstkransje. Prop jezelf dus niet vol, maar neem een snoepje als je er echt zin in hebt.

3.       Denk vooruit

Zorg ervoor dat je de feestdagen verstandig begint. Denk nu vast na over je aanpak. Koop gezonde snacks, bewaar het kopen van snoep tot het laatste moment en plan een aantal vaste snoepmomenten per dag in. Hiermee kun je voorkomen dat je in januari op de weegschaal staat en het toegenomen lichaamsgewicht afschuift op de feestdagen.

4.       Werk vooruit

In tip 3 geven we aan dat je vooruit moet denken. Maar alleen denken is onvoldoende. Je kunt er ook voor kiezen om vooruit te werken. Begin nu vast met gezond eten en gebruik de weken voor de feestdagen als balansdagen. Je hoeft jezelf niet uit te hongeren, maar ga eens wat vaker naar de sportschool of neem de lift in plaats van de trap.

Toegevoegd op: 14-12-2012 | Categorie: Voeding | Printversie

Reacties op dit artikel

angela schreef:

Vooral de laatste zin bij de vierde tip is wel opmerkelijk. Voor de rest prima tips!

# 07/01/2013

Reactie toevoegen

Geef de uitkomst van de onderstaande som:

(in cijfers)

Wij maken gebruik van cookies om onze website beter op uw wensen af te kunnen stemmen. Klik hier voor meer informatie over onze cookies.