Stoofpot van aardappelen, wortel, rode ui en rozemarijn

Stoofpot van aardappelen, wortel, rode ui en rozemarijn

Een lekker vegetarisch recept voor een stoofpot met aardappelen, worteltjes, rode uitjes en rozemarijn. De hoeveelheden in dit recept zijn geschikt als hoofdmaaltijd voor vier personen.

Benodigdheden

  • 750 gram vastkokende aardappelen, schoongeboend en in vieren gesneden
  • 750 gram winterwortel, geschild en in dikke plakken gesneden
  • 4 rode uien
  • 8 teentjes knoflook, ongepeld
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 200 ml groentebouillon
  • 1-2 eetlepels rode wijnazijn
  • 3 takjes rozemarijn
  • evt. zeezout en versgemalen peper

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 175°C.
  • Pel de uien, en snijd ze in vieren.
  • Verhit de olijfolie in een ovenvaste braadpan of braadslede en laat hierin de uien (al dan niet met wat zeezout) bruin kleuren, intussen goed omscheppend.
  • Doe dan de rozemarijn en teentjes knoflook erbij en laat die 1 minuut meebakken.
  • Voeg dan de aardappelen en wortelplakjes erbij, schep het geheel een paar keer om en schenk dan de bouillon erbij. Doe een deksel op de pan of denk de braadslede af met aluminiumfolie.
  • Roer de groenten een paar maal goed door en laat in de oven warmen. Verwijder na 45 minuten de folie of het deksel en laat zo nog 15-30 minuten in de oven staan tot de wortel, aardappel en ui gaar zijn. Breng het gerecht op smaak met azijn en evt. zout en peper.
Toegevoegd op: 30-12-2007 | Categorie: Recepten | Printversie

Reacties op dit artikel

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Reactie toevoegen

Geef de uitkomst van de onderstaande som:

(in cijfers)

Wij maken gebruik van cookies om onze website beter op uw wensen af te kunnen stemmen. Klik hier voor meer informatie over onze cookies.