Vegetarische pizza

Vegetarische pizza

Bij natuurvoedingswinkels verkoopt men middelgrote biologische pizzabodems van het merk "La Bio Idea", verpakt per 2 stuks. In dit artikel een ideetje voor een heerlijke, gezonde, zelfgemaakte pizza.

Bereiding

  • besmeer de bodem met biologische tomatenketchup zonder suiker
  • strooi er eventueel wat Slankie geraspte kaas over
  • beleg dan met plakjes tomaat en strooi daar wat tijm en kruidenstrooisel en/of italiaanse kruiden over
  • je kunt er natuurlijk allerlei soorten groente op doen. ik bewaar altijd restjes roerbakgroente, (kant & klaar bij Albert Heijn) zoals Italiaanse, Champignon/rode ui, maar je kunt ook zelf uien, paprika, champignon, stukjes (even gekookte) broccoli, etc. etc. gebruiken.
  • paar olijfjes zo hier en daar (groene en/of zwarte, evt. in plakjes)
  • eventueel nog een beetje slankie geraspte kaas erover strooien, of kleine stukjes zachte geitenkaas.

Twaalf minuten bakken in een voorverwarmde oven van 220 graden.

Serveren

Sprenkel er nog wat extra vierge olijfolie over en blaadjes verse basilicum. Erbij evt. eenvoudige salade.

Visliefhebbers kunnen er wat tonijn uit blik aan toevoegen... pizza al tonno!

Eet smakelijk!

Toegevoegd op: 20-03-2007 | Categorie: Recepten | Printversie

Reacties op dit artikel

MissCat schreef:

Het ziet er lekker uit, alleen met tonijn is het natuurlijk geen vegetarische pizza meer he ;)!

# 22/03/2007

ibtisame b schreef:

haha indd MissCat

# 13/12/2007

Katleen schreef:

Voor een knapperige pizza: doe op de pizzabodem enkel de tomatensaus/ketchup. Bak de pizza 7-8 minuten op 220 graden. Garneer dan met groenten, kaas, ... en bak dan nog 5 minuten op 220 graden.

# 21/02/2008

Reactie toevoegen

Geef de uitkomst van de onderstaande som:

(in cijfers)

Wij maken gebruik van cookies om onze website beter op uw wensen af te kunnen stemmen. Klik hier voor meer informatie over onze cookies.