Vegetarische slager!

Vegetarische slager!

Stel je eens voor: een slagerij waar ze geen vlees verkopen. Het klinkt bizar, maar het klopt echt! Onlangs is namelijk in Den Haag, op het Spui, de eerste vegetarische slagerij van ons land van start gegaan.

Als overtuigd vergetariër was ik zeer enthousiast toen ik dit hoorde.
Het moge duidelijk zijn dat we het hier hebben over vleesvervangers en dan niet over de geijkte vleesvervangers als tofu, tempeh of seitan. Het bijzondere is, dat die gemaakt zijn met... lupinebonen!

Lupinebonen, zo lees ik in een persbericht, zitten vol met gezonde olie en eiwitten en zouden, als ze bewerkt zijn tot vleesvervangers, "echt" naar vlees smaken.
Zo zou dit product behalve voor vegetariërs ook geschikt zijn voor doorgewinterde vleeseters die toch besloten hebben om het wat rustiger aan te gaan doen met al die verzadigde vetten en hun vleesverbruik wat te minderen. Om het "af te leren" zouden ze dan de lupineboonproducten in hun eetpatroon kunnen integreren.

De nieuw geopende "slagerij" heeft een website, want je kunt ook online producten bestellen. Men verkoopt o.a. ook zeegroentes, pasta's, ontbijtgranen en thee.
Voor meer informatie: kijk op devegetarischeslager.nl.
Helaas zag ik dat bij het assortiment in de webshop alleen kant en klaar bewerkte vleesvervangende producten staan zoals Curry, Teryaki, Charsiu, die allemaal kleur-, geur- en smaakstoffen en suiker bevatten. Dat past niet in een gezond leefpatroon. Ik heb een e-mail gestuurd naar het bedrijf en gevraagd of men ook naturel-lupineproducten verkoopt. Ik kreeg meteen antwoord: helaas nog niet, maar men werkt er wel aan.

De slager in kwestie is overigens de man van Marianne Thieme. Zie PowNews 11 oktober 2010.

Toegevoegd op: 09-11-2010 | Categorie: Overige onderwerpen | Printversie

Reacties op dit artikel

h.diks schreef:

kan iemand mij vertellen waarom iemand zich slager wil noemen als hij tegen het verkopen van vlees en het slachten van dieren is; als ik tegen moorden ben noem ik mijzelf toch geen moordenaar

# 31/12/2010

Reactie toevoegen

Geef de uitkomst van de onderstaande som:

(in cijfers)

Wij maken gebruik van cookies om onze website beter op uw wensen af te kunnen stemmen. Klik hier voor meer informatie over onze cookies.