Verander je leefstijl als afslankmethode

Verander je leefstijl als afslankmethode

Bijna iedereen heeft wel eens geprobeerd om af te vallen. Maar het hoort geen periodiek terugkerend fenomeen te zijn. Als je gezond leeft, dan volgt het afslanken vanzelf. Je dient een blijvende verandering in je leefstijl door te voeren.

Verander je manier van eten

Als je gezond wilt leven dien je je manier van eten aan te passen. Je hoeft niet veel te eten, maar ook niet te weinig. Om bij te houden hoeveel je eet mag je best calorieën tellen, maar zorg ervoor dat dit niet uit de hand loopt.

Vermijd kant en klaar maaltijden! Zorg dat je gezond kookt en gebruik ingrediënten die je in de natuur terugvindt. Denk aan groenten, fruit, vis, mager vlees of magere zuivel. Echte dikmakers bestaan niet, zolang je maar de discipline kan opbrengen om alles met mate te eten. Dan kan eens per maand een frietje geen kwaad.

Ga bewegen!

Van stilzitten wordt niemand slanker. Beweeg, ook al maak je elke avond na het eten een klein wandelingetje. Naast deze dagelijkse beweging is het aan te raden om 2 á 3 keer per week intensief te sporten. Krachttraining en cardiofitness kun je afwisselen. Probeer plezier in te krijgen in het sporten, omdat je daar weer energie uit kunt halen.  
Ten slotte is het belangrijk dat je ook je rustmomenten pakt. Zorg dat je ’s nachts voldoende slaapt en probeer stressmomenten te vermijden.
Toegevoegd op: 30-03-2014 | Categorie: Voeding | Printversie

Reacties op dit artikel

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Reactie toevoegen

Geef de uitkomst van de onderstaande som:

(in cijfers)

Wij maken gebruik van cookies om onze website beter op uw wensen af te kunnen stemmen. Klik hier voor meer informatie over onze cookies.