Met deze tips versnel je je stofwisseling

Met deze tips versnel je je stofwisseling

Terwijl je dit artikel leest verbruik je zonder dat je het door hebt calorieën, je lichaam is een grote calorieverbrandingsmachine. Zelfs als je slaapt verbruikt je lichaam energie, dit wordt ook wel ‘ruststofwisseling’ genoemd. Per persoon is deze stofwisseling anders, omdat het afhankelijk is van verschillende factoren. Denk hierbij aan je lengte, gewicht, geslacht, leeftijd en DNA. Hoewel je die laatste twee factoren niet kunt veranderen, zijn er wel andere dingen die je kunt doen om je stofwisseling te verhogen.

Slaap

Rust is belangrijk voor je lichaam. Je zou denken dat mensen die weinig slapen meer calorieën verbruiken. Maar juist het tegenovergestelde is waar. Voldoende slaap versnelt je stofwisseling. Een slapeloze nacht vertraagt juist je stofwisseling en er bovendien voor zorgen dat je lichaam de volgende dag minder calorieën verbrandt.

Krachttraining

Krachttraining is de basis van een hogere stofwisseling. Gewicht en weerstand zorgen er namelijk voor dat je spiermassa toeneemt. Spieren verhogen uiteindelijk je stofwisseling.

Cardio

Ook cardiofitness verhoogt je stofwisseling. Alles wat je flink doet zweten en wat je meer dan 45 minuten kunt volhouden is bevorderlijk voor je stofwisseling. Dus spring in de sportschool eens op de fiets, ga roeien of loop een aantal kilometers op de loopband.

Oestrogeen-management

Hoe ouder je wordt, hoe trager je stofwisseling. Tijdens de menopauze zal je stofwisseling een flinke deuk oplopen. Dit heeft te maken met het feit dat je lichaam dan minder oestrogeen-hormonen aanmaakt. Om gewichtstoename tijdens de menopauze tegen te gaan dien je te blijven fitnessen, Krachttraining is hierin het belangrijkst!
Toegevoegd op: 25-03-2014 | Categorie: Voeding | Printversie

Reacties op dit artikel

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Reactie toevoegen

Geef de uitkomst van de onderstaande som:

(in cijfers)

Wij maken gebruik van cookies om onze website beter op uw wensen af te kunnen stemmen. Klik hier voor meer informatie over onze cookies.