Vitamine C verlaagt risico op hersenbloeding

Vitamine C verlaagt risico op hersenbloeding

Het eten van vitamine-c rijke producten, zou het risico op een hersenbloeding mogelijk kunnen verlagen. Dat blijkt uit een onderzoek dat gepresenteerd is tijdens de jaarlijkse bijeenkomst van de American Academy of Neurology.

Aan het onderzoek deden 65 personen mee die ooit een hersenbloeding hebben gehad. Tijdens een hersenbloeding scheurt er een bloedvat in het hoofd, waardoor er bloed in het hersenweefsel stroomt.

De doelgroep werd vergeleken met 65 gezonde proefpersonen. Bij alle deelnemers werd het vitamine C-gehalte in het bloed gemeten.

Van alle deelnemers had 41 procent een normaal vitamine C-gehalte in het bloed. Bij 45 procent werd een laag gehalte vitamine C gemeten en 14 procent had een vitamine C-tekort.

Over het algemeen hadden de gezonde proefpersonen een normaal vitamine C-gehalte in het bloed, terwijl de patiënten die een hersenbloeding hadden doorgemaakt weinig vitamine C in hun bloed hadden.

Bron: nu.nl

Je vitamine-c supplementen bestel je bij DieetDrogist.nl

Toegevoegd op: 09-03-2014 | Categorie: Voeding | Printversie

Reacties op dit artikel

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Reactie toevoegen

Geef de uitkomst van de onderstaande som:

(in cijfers)

Wij maken gebruik van cookies om onze website beter op uw wensen af te kunnen stemmen. Klik hier voor meer informatie over onze cookies.