Voorjaarsdip? Lekker!

Voorjaarsdip? Lekker!

Geloof ons: een pittige dip op z'n tijd is echt niet verkeerd. Hieronder een receptje voor een heerlijke notendip, die in Australië en vooral Egypte veel gebruikt wordt.

Het heet "dukkah" en het is een pittig mengsel dat bestaat uit specerijen en gemalen noten. De gebruiksmogelijkheden zijn legio, bijvoorbeeld als extra smaakmaker op een salade; of je kunt er brood of rauwkost in dippen. Je kunt het in speciaalzaken kopen, maar ook heel eenvoudig en snel zelf maken met behulp van de vijzel of keukenmachine. Dat gaat als volgt:

Maal 100 gram gemengde noten (naturel) met 2 eetlepels geroosterd sesamzaad, 1 theelepel korianderzaadjes, 1 theelepel komijnzaadjes en meng er daarna wat grofgemalen zeezout door.

Toegevoegd op: 23-03-2008 | Categorie: Recepten | Printversie

Reacties op dit artikel

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Reactie toevoegen

Geef de uitkomst van de onderstaande som:

(in cijfers)

Wij maken gebruik van cookies om onze website beter op uw wensen af te kunnen stemmen. Klik hier voor meer informatie over onze cookies.