Voorjaarsgerecht

Voorjaarsgerecht

Het ziet er nog niet naar uit... maar het is dit weekend toch ècht voorjaar.... volgens de kalender. En bij voorjaar hoort een voorjaarsrecept. Maar geen nood: je kunt het op elk gewenst moment eten. Helaas nog niet op je terras of balkon, maar dat komt vast wel. We kijken er naar uit!

Benodigdheden (voor 2 personen)

  • 150 gram woknoedels of rijstmie
  • 2 eetlepels olie
  • 1 theelepel geroosterde sesamolie
  • stukje gemberwortel van ca. 2 cm, fijngehakt
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 1 sjalotje, gesnipperd
  • 300 gram voorjaarsgroenten zoals bloemkoolroosjes, stukjes groene asperge en/of peultjes)
  • 1 rood chilipepertje, de zaadlijsten verwijderd en in ringetjes gesneden
  • 1 theelepel honing
  • 2 eetlepels sojasaus
  • (eventueel zout)

Bereidingswijze

Bereid de noedels of mie volgens de aanwijzingen op de verpakking. Meng dan de sesamolie erdoor. Verhit de olie in een wok. Fruit hierin de chilipeper, de knoflook, de gemberwortel en het sjalotje gedurende 1 minuut.

Voeg nu 1 groentesoort toe en bak die een minuut; voeg dan de volgende soort toe, etc. Na in totaal 5 minuten kun je de mie, honing en sojasaus toevoegen en alles goed omscheppen. Eventueel zou naar smaak toevoegen.

Serveer het gerecht direct.

Toegevoegd op: 22-03-2008 | Categorie: Recepten | Printversie

Reacties op dit artikel

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Reactie toevoegen

Geef de uitkomst van de onderstaande som:

(in cijfers)

Wij maken gebruik van cookies om onze website beter op uw wensen af te kunnen stemmen. Klik hier voor meer informatie over onze cookies.