Vruchtensap verhoogt kans op overgewicht

Vruchtensap verhoogt kans op overgewicht

Uit onderzoek blijkt dat kinderen die twee of meer glazen vruchtensap per dag drinken, een verhoogd risico lopen dik te worden. Dit onderzoek werd verricht door de universiteit van Melbourne.

Voor dit onderzoek werden de eetgewoonten van meer dan 2000 kinderen in de leeftijdscategorie van 4 tot 12 jaar onder bestudeerd. Doel van dit onderzoek was de relatie tussen eetgewoonten en overgewicht te vinden bij kinderen. "Kinderen die dagelijks meer dan 3 glazen frisdrank of 4 glazen fruitsap drinken hebben twee keer zoveel kans op gewichtsproblemen", stelt onderzoekster Andrea Sanigorski.

Toegevoegd op: 25-03-2007 | Categorie: Overige onderwerpen | Printversie

Reacties op dit artikel

charles schreef:

ik geef mijn zoontje altijd vruchtensap te drinken.. het gaat hier wel om vruchtensap dat ik helemaal zelf maak (dus van vers fruit). is dit ook slecht?

# 25/03/2007

Yvonne schreef:

Nee het is niet slecht, omdat het geen geraffineerde suikers zijn. Maar het bevat natuurlijk wel calorieen. Dus 1 keer per dag bij het ontbijt of lunch, of tussendoor een glas vers geperst sap, is goed. Het bevat vitamine C. Voor de rest, kun je water of kruidenthee geven. Af en toe een glaasje light frisdrank moet kunnen.

# 25/03/2007

Reactie toevoegen

Geef de uitkomst van de onderstaande som:

(in cijfers)

Wij maken gebruik van cookies om onze website beter op uw wensen af te kunnen stemmen. Klik hier voor meer informatie over onze cookies.