Week van de Chronisch Zieken

Week van de Chronisch Zieken

Tja... onze site heet weliswaar Lekker in je Vel, maar er zijn natuurlijk toch erg veel mensen die absoluut niet lekker in hun vel zitten. Daarom besteden we deze keer aandacht aan de Week van de Chronisch Zieken, die gehouden wordt van 9-15 november 2007.

Het thema van deze week is dit jaar "Samen Beter". Er is een speciaal magazine over dit thema, ik trof het gratis aan bij mijn reformwinkel. In dit magazine wordt aandacht besteed aan de zaken waar chronisch zieken en gehandicapten recht op hebben en die waaraan dringend behoefte is. Voorzitter van de Stichting Week van de Chronisch Zieken is Andrée van Es.

In het magazine staat o.a. een interview met tv-presentatrice Lucille Werner, die zelf ook een handicap heeft. Ze is oprichtster van de Lucille Werner Foundation; organiseert de Mis(s)verkiezing voor onbeperkt Nederland, is ambassadeur van diverse organisaties voor mensen met een handicap en sinds dit jaar zit ze in het comité van aanbeveling van de Week van de Chronisch Zieken. Bijna 500 activiteiten die tijdens de Week plaatsvinden op meer dan 150 plaatsen in het land worden genoemd in het magazine, en er komen nog steeds activiteiten bij. Een kijkje op de website is daarom de moeite waard: www.chronischziek.nl

En wat heerlijk dat er zoveel aandacht wordt besteed aan deze categorie mensen, want ook zij verdienen het om - ondanks hun beperkingen - toch lekker in hun vel te zitten!

Toegevoegd op: 31-10-2007 | Categorie: Overige onderwerpen | Printversie

Reacties op dit artikel

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Reactie toevoegen

Geef de uitkomst van de onderstaande som:

(in cijfers)

Wij maken gebruik van cookies om onze website beter op uw wensen af te kunnen stemmen. Klik hier voor meer informatie over onze cookies.