Chinese groenten uit de wok

Chinese groenten uit de wok

De meeste mensen vinden wokken heerlijk. Maar met dit recept wordt het ook nog eens gezond. Een recept voor een chinese wokmaaltijd met groenten. Dit gerecht is te bereiden in 30 min, en geschikt als hoofdmaaltijd voor 4 personen.

Benodigdheden:

  • 4 eetlepels zonnebloemolie
  • 2 uien, gesnipperd
  • peper en evt. zout
  • 400 gram hamlappen of in blokjes  (of kipfilet, of vegetarische variant)
  • 750 gram paksoi, in repen (of Chinese kool)
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 250 ml vleesbouillon (of groentebouillon)
  • 1 eetlepel sesamolie
  • 100 gram taugé
  • 100 gram gekookte, gepelde garnalen

Bereidingswijze:

Verhit 2 eetlepels zonnebloemolie in de wok en gruit de gesnipperde uien zacht en glazig. Schep de uit uit de wok. Verhit weer 2 eetlepes zonnebloemolie in de wok en roerbak het met peper en evt. zout bestrooide vlees bijna gaar. Voeg paksoi, knoflook en bouillon toe. Breng de bouillon aan de kook en laat de paksoi in enkele minuten beetgaar worden. Roer de gefruite uitsnippers, sesamolie, taugé en garnalen erdoor. Verwarm alles nog even door en verdeel over de borden.

Tips:

Lekker met noedels of eiermie.

Voedingswaarde per persoon

Toegevoegd op: 20-04-2007 | Categorie: Recepten | Printversie

Reacties op dit artikel

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Reactie toevoegen

Geef de uitkomst van de onderstaande som:

(in cijfers)

Wij maken gebruik van cookies om onze website beter op uw wensen af te kunnen stemmen. Klik hier voor meer informatie over onze cookies.