Zeewier en een dagboek tegen overgewicht?

Zeewier en een dagboek tegen overgewicht?

Verschillende soorten zeewier blijken goed bruikbaar bij de bestrijding van overgewicht (obesitas). Dat komt door de zich daarin bevindende stof fucoxanthine, een pigmentstof die in grote hoeveelheden voorkomt in zeewier. Proeven met fucoxanthine laten zien dat ratten bij het eten ervan tot tien procent van hun lichaamsgewicht verliezen, vooral in de buikstreek. De Japanse onderzoekers hopen dat ze een nieuw middel gevonden hebben in de strijd tegen overgewicht.

Ook een dagboek bijhouden van wat je eet blijkt een positief effect op het kwijtraken van de nodige kilo's te hebben volgens diëtiste Renate de Schaap. Niet alleen zijn mensen zich vaak niet bewust van wat ze op een dag eten, maar een dagboek kan ook inzicht geven in welke situaties je bijvoorbeeld begint te snoepen, zoals bij stress. In zo'n geval is het beter om ontspanning te zoeken of te sporten, adviseert Renate de Schaap.

Toegevoegd op: 27-02-2007 | Categorie: Overige onderwerpen | Printversie

Reacties op dit artikel

Philip Van Cleemput schreef:

Geachte, Ik verdeel vanaf nu een totaal nieuw product; XANTHIN; met Fucoxanthine,in een basis van CLA met polyfenolen uit granaatappel (voor de vrije radicalen door de vetverbrabding te neutraliseren) en zelfs nog aangevuld met chroom (hunker naar suiker tegen gaan) Dit product WERKT ZELFS zonder de toevoeging van CLA, met 110 vrouwen verloor de placebogroep 1,5 kg en de andere liefst maar 7 kg !!! Eindelijk iets natuurlijks dat toch ingrijpend werkt zonder enige belasting van het lichaam !! Mijn gegevens Philip Van Cleemput / 0497/530374

# 24/04/2008

Reactie toevoegen

Geef de uitkomst van de onderstaande som:

(in cijfers)

Wij maken gebruik van cookies om onze website beter op uw wensen af te kunnen stemmen. Klik hier voor meer informatie over onze cookies.