Zelfbruinende crème voorkomt kanker

Zelfbruinende crème voorkomt kanker

Er is met het uitzicht op de zomer goed nieuws voor zonaanbidders : een bruiningscrème die de huid een subtiel tintje geeft zonder dat daar zonlicht voor nodig is. Bovendien beschermt de crème tegen huidkanker. Tot nu toe is het nieuwe smeersel alleen nog getest op muizen. De diertjes die met het middel werden ingesmeerd kregen een natuurlijke bruine kleur. Regelmatig smeren kleurde de proefdiertjes zelfs bijna helemaal zwart.

De crème die in Boston ontwikkeld is stimuleert het pigment in de huid. Doordat een donkere huid ook beter beschermd is tegen schadelijke UV-straling, verkleint volgens de onderzoekers het middel de kans op huidkanker aanzienlijk. Tests moeten nog uitwijzen of de bruiningscrème hetzelfde effect heeft op de huid van mensen en of het middel veilig is. Wanneer deze tests succesvol zijn, verwachten de onderzoekers een historische doorbraak op het gebied van zonnen en de huidkankerbestrijding.

Toegevoegd op: 27-02-2007 | Categorie: Overige onderwerpen | Printversie

Reacties op dit artikel

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Reactie toevoegen

Geef de uitkomst van de onderstaande som:

(in cijfers)

Wij maken gebruik van cookies om onze website beter op uw wensen af te kunnen stemmen. Klik hier voor meer informatie over onze cookies.