Zenuwtrekjes? Ga gekke bekken trekken!

Zenuwtrekjes? Ga gekke bekken trekken!

Je hebt mensen die voortdurend lopen te snuiven (zonder dat ze verkouden zijn), of heel vaak met de ogen knipperen, of de schouders optrekken. Dit zijn allemaal ongecontroleerde spierbewegingen, ook wel bekend als "zenuwtrekjes" of "tics".

Deze trekjes komen meestal voor in het gezicht, maar ook wel aan armen of benen en vaak bij vermoeidheid of nervositeit. Mocht de bewuste "tic" de kop opsteken bij een stressvol moment, dan kunnen ontspanningsoefeningen prima helpen. Dus: om de gezichtsspieren te ontspannen: ga lekker gekke bekken trekken! Mocht de zenuwtrek in armen of benen zitten, dan is het goed om een eindje te gaan lopen of rek- en strekoefeningen te doen.

Opmerkelijk feit: deze tics komen vaker voor bij kinderen en mannen dan bij vrouwen. De meeste kinderen groeien wel over hun tic heen. Als de zenuwtrek echt overmatig veel last geeft, dan kan een arts therapie voorschrijven of kalmeringsmiddelen.

Toegevoegd op: 08-04-2007 | Categorie: Overige onderwerpen | Printversie

Reacties op dit artikel

Tess schreef:

Mijn kind heeft soms last van ongecontroleerde gezichts bewegingen . Dit komt meestal voor als hij zich verveelt of niet die aandacht krijgt die hij wil. Is dit iets van voorbijgaande aard en wat kan ik daar nu aan doen om dat te stoppen ?

# 11/06/2008

Mariska schreef:

Mijn zoontje van 3 heeft last van een trekkerige beweging met zijn ond en dat wordt steeds erger. wat kan ik eraan doen om dat te stoppen?

# 04/07/2008

Tessa schreef:

ik knipper heel vaak met mijn ogen en doe steets mijn hoofd op en neer ik vind eegt ni leuk ...

# 17/08/2008

Bianca schreef:

ik heb hetzelfde als jou Tessa, ik heb het al vanaf klein meisje en merk het zelf eigenlijk niet meer vroeg vandaag een klasgenoot om, maar heb er zelf geen last van soms wel, ben er eerder ook vaak mee gepest maar weet niet beter//

# 14/09/2009

lennert schreef:

beste ik heb last van een zenuwtrek namelijk 4keer na elkaar met mijn ogen knipperen wat kn ik er aan doen ?

# 23/11/2012

Reactie toevoegen

Geef de uitkomst van de onderstaande som:

(in cijfers)

Wij maken gebruik van cookies om onze website beter op uw wensen af te kunnen stemmen. Klik hier voor meer informatie over onze cookies.