Rijstnoedels met lamsvlees en lente-ui

Rijstnoedels met lamsvlees en lente-ui

Vandaag weer een recept voor een heerlijk 's zomers gerecht. De gember en de rode peper in dit gerecht zorgen voor een goede spijsvertering en stimuleren de hersenen; precies wat we nodig hebben in deze warme tijden!

Ingrediënten:

  • ca. 150 gram brede rijstnoedels
  • 3-4 el olie
  • 2-3 el groene Thaise currypasta
  • 400 g lamsfilet, in reepjes
  • 2 tl tamarindepasta
  • 2 el vissaus (nam pla)
  • 2 el donkere sojasaus
  • ½-1 tl vloeibare honing
  • 3 sjalotjes, in dunne ringen
  • 50 g gemberwortel, geschild en in heel dunne reepjes gesneden
  • peper
  • 4 lente-uitjes, in schuine ringen gesneden
  • (Thaise) basilicumblaadjes
  • 2 rode chilipepers, zaadjes verwijderd en in schuine ringen gesneden
  • 50 g ongezouten pinda's, grofgehakt

Bereidingswijze

Week of kook de rijstnoedels gaar in heet water volgens gebruiksaanwijzing. Laat ze goed uitlekken. Verhit de olie en bak hierin de currypasta circa 5 min. Bak het vlees ca. 2 min. mee. Voeg sojasaus, vissaus, gemberwortel, honing, sjalotjes en tamarindepasta toe en laat dit mengsel op zacht vuur ca. 5 min. sudderen. Roer de noedels erdoor en breng op smaak met zout en peper. Garneer met peper, lente-ui, basilicum en pinda's.

Toegevoegd op: 18-05-2008 | Categorie: Recepten | Printversie

Reacties op dit artikel

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Reactie toevoegen

Geef de uitkomst van de onderstaande som:

(in cijfers)

Wij maken gebruik van cookies om onze website beter op uw wensen af te kunnen stemmen. Klik hier voor meer informatie over onze cookies.