Gezond en snel afvallen: wij geven je 4x tips!

Afvallen: we maken het soms moeilijker dan het is: Te streng zijn voor jezelf is ook niet goed. De vraag is hoelang je dat vol gaat houden. Wat voor doel je ook hebt: het behalen van een gezond vetpercentage voor een vrouw, een streefgewicht of jezelf simpelweg beter in je vel voelen zitten… Wat jouw beweegreden ook is, waarschijnlijk kun je wel wat tips gebruiken. Lees snel verder, want wij geven je wat eenvoudige tips die je helpen bij gezond en snel afvallen!

Maaltijden overslaan? Niet doen!

Uit onderzoek blijkt dat wanneer je op vaste tijdstippen eet, je meer controle hebt over je eetpatroon. Houd zes maaltijden per dag aan: ontbijt, lunch en avondeten + drie gezonde tussendoortjes. Op deze manier voorkom je dat je tussendoor honger krijgt en geneigd bent om een zak chips open te trekken. 

Wonderen bestaan niet

Het klinkt misschien hard, maar verwacht geen wonderen. Je zult er iets voor moeten doen. Gezond eten en meer bewegen zijn in dit geval de sleutelwoorden. Hoe mooi sommige diëten misschien ook klinken, soms moet je je ook afvragen of het niet te mooi is om waar te zijn. Stel je verwachtingen bij en ga er niet vanuit dat je na de eerste beste week meteen vijf kilo afvalt. Geef jezelf de tijd!

Drink genoeg water!

Voldoende water drinken is altijd een belangrijke, maar zeker ook als je wilt afvallen. Door genoeg water te drinken, krijg je minder snel dorst. Bovendien wordt je vetverbranding gestimuleerd. Gemiddeld genomen is 1,5 à 2 liter water per dag voldoende.

Wist je dat koud douchen je ook helpt?

De voordelen van koud douchen zijn groot, maar wist je dat één van die voordelen ten goede komt als we het hebben over afvallen? Wanneer je lichaam blootgesteld wordt aan kou, maakt het bruin vet aan. Dit bruine vet zorgt ervoor dat je meer energie krijgt, waardoor je weer meer calorieën verbrandt. Hierdoor zul je sneller afvallen! 
 

Terug