Gezonde voeding voor een prachtig lichaam

Wanneer je een mooi en gezond lichaam wilt krijgen, is voeding het meest belangrijk. Zo kun je heel vaak gaan sporten, maar als je niet gezond eet, zul je nooit dat mooie lichaam krijgen dat je zo graag wil. Gelukkig betekent gezond eten echt niet dat je beperkt bent in wat je kunt eten, maar kun je juist eindeloos variëren. Het is een kwestie van wennen aan een ander eetpatroon, maar voor je het weet ben je het zo gewend dat je er niet eens meer bij na hoeft te denken.

Voedind die kunnen helpen

Omega-3
Een mooie huid is belangrijk wanneer je een prachtig lichaam wilt, en omega-3 is hierbij erg belangrijk. De celmembranen worden gezond gehouden doordat ze beschermd worden tegen schadelijke stoffen en daarbij komt dat ze ook afvalstoffen afvoeren. Omega-3 is te vinden in onder andere walnoten, lijnzaad of kokosnootolie. De olie kun je gebruiken bij het koken en de lijnzaad en walnoten zijn erg lekker bij het ontbijt in yoghurt of kwark.

Groenten
Dat groente gezond is, weten we allemaal, maar wist je ook dat het erg goed is voor een mooie huid? Veel groentes hebben veel water in zich en daarbij komt dat ze vol zitten met mineralen en vitamines. Groenten helpen bij het reinigen van het lichaam. Ben je geen fan van het eten van groenten? Dan kun je ook juicen proberen. Hierbij maak je een sapje van verschillende groenten en op deze manier krijg je door middel van een glas een heleboel goede stoffen binnen. Probeer uit te zoeken welke groenten je wel lekker vindt en let ook op: hoe donkerder, hoe gezonder. Denk aan spinazie of komkommer.

Antioxidanten
Antioxidanten zijn ontzettend goed voor de huid en het lichaam. Ze zijn te vinden in onder andere bosbessen, waarvan je het ook in vloeibare vorm kunt kopen. Ook kun je het vinden in wortels en groene thee. Wortels zijn een prima tussendoortje en ook groene thee is ideaal wanneer je wat gewicht kwijt wilt of een mooiere huid wilt. Voeg geen suiker toe, want dat is dan weer ontzettend slecht voor de huid.

Bedenk alternatieven

Het is logisch dat je het lastig vindt om van de een op de andere dag te veranderen van eet- en drinkpatroon. Je hoeft dit niet in een keer te doen, maar kunt steeds vaker iets ongezonds vervangen door iets gezonds. Een goed voorbeeld is frisdrank vervangen door water met citroen. Dit drijft afvalstoffen af en is ook nog eens erg lekker. Daarbij is het lekker makkelijk en prima mee te nemen. Verder is het een aanrader om de tussendoortjes te vervangen door een gezonder alternatief. Hierbij kun je denken aan een cracker met kaas en cherrytomaatjes, fruit en natuurlijk groente. Je merkt ook dat wanneer je gezonder gaat eten, je ook minder zult eten. Dit heeft te maken met het lichaam dat met gezond eten ook sneller vol zit. Bij ongezonde voeding merk je al snel dat je hiervan veel meer nodig hebt om dat volle gevoel te krijgen. De laatste tip is om voldoende water te drinken. Probeer 2 tot 2,5 liter water te drinken per dag en ook hiervan kun je het hongergevoel soms wegkrijgen zodat je niet meer hoeft te grijpen naar ongezonde tussendoortjes. Gezonde voeding hoeft niet vies te zijn, want er is ontzettend veel keus en vast iets dat jij lekker vindt!

Terug
-->