Hoe kan je telefoon je helpen met je sport?

Tegenwoordig heeft iedereen wel een mobiele telefoon. De een heeft de nieuwste smartphone, terwijl de ander genoegen neemt aan een ouder toestel. Hoe dan ook, met een telefoon ben je multifunctioneel. Natuurlijk kun je er mee bellen en sms’en, maar vandaag de dag ook veel meer. Zo kun je bijvoorbeeld je telefoon inzetten ter ondersteuning van je sport. Daar lees je hier meer over!

Telefoon ter ondersteuning van je sport

Des te serieuzer je met je sport bezig bent, des te meer factoren er zijn waar je rekening mee dient te houden. Gelukkig kan je telefoon je met het een en ander ondersteunen. Hieronder geven we vier voorbeelden:

Training en Progressie bijhouden

Via bijvoorbeeld een notitie app op je telefoon kun je eenvoudig je trainingen en progressie per training bijhouden. Dit geeft je meer overzicht en duidelijkheid in je sport.

Filmpjes van uitvoeringen kijken

Het komt vaak genoeg voor dat iemand niet precies weet hoe een bepaalde oefening moet worden uitgevoerd. Het kijken van filmpjes met de juiste uitvoering tijdens je training kan dan goed helpen.

Voeding en calorieën tracken

Inzicht in je voedingspatroon en calorieverbruik is van groot belang en kan je goed helpen met je sportprestaties. Tegenwoordig bestaan er meerdere apps waarin je gemakkelijk zowel je voeding als calorieën kunt tracken.

Smartwatch verbinden

Heb je een smartwatch waar geen eigen simkaart in zit, dan kun je je smartwatch verbinden met je telefoon om deze vervolgens voor je sport te gebruiken. 

Buitenshuis je telefoon gebruiken

Hoewel thuis sporten prima mogelijk is, en hier de laatste jaren vaker voor wordt gekozen, sporten de meesten nog buitenshuis, bijvoorbeeld in een sportschool. Hier is niet altijd een (veilige en/of snelle) WiFi-verbinding beschikbaar. Je hebt dan mobiele data nodig om bepaalde functies van je telefoon te gebruiken, zoals het bekijken van filmpjes of het gebruiken van apps (die op basis van data werken).

Online met een prepaid simkaart

Met prepaid maak je gebruik van mobiele data, zonder dat je hiervoor een abonnement hoeft af te sluiten. Dit zorgt er onder andere voor dat je flexibel bent (geen contract) en meer kostencontrole hebt. 

Meer over prepaid simkaarten (zoals het vinden van de goedkoopste prepaid simkaart en het vergelijken van providers) lees je op deze website.

Online met een sim only abonnement

Een andere optie is om wel voor een abonnement voor je telefoon te kiezen: een sim only. Wil je het liefst automatisch een bundel ontvangen en niet handmatig opwaarderen, dan is een sim only abonnement een goede keuze.

Terug
Gerelateerde artikelen
-->