Een tijdje geleden hadden we een artikel over de top 3 van stress-effecten. Vandaag een vervolg op dit artikel. Heeft stress haar sporen al achtergelaten op je gezicht en lichaam, dan nog is het niet te laat. Deze beautytips kunnen je redden!

Acne? Liever niet!

De Oil Control Wash van het Salonmerk Clephar is uitgerust met een heel arsenaal aan acnébestrijders: salicylzuur, kaneel, gember en sinaasappelschil. Meng hem met water en je kunt er je gezicht maar ook bijvoorbeeld je rug of decolleté mee inzepen om onzuiverheden weg te krijgen.

Vrij van allergie!

Breekt eczeem uit als je onder hoge druk staat, dan helpt het als je een paar keer per week in een bad met mineraalzout gaat liggen weken. Bij Sabon vind je mineraalpoeders die je huid herstellen in vier verschillende geuren.

Oppepper voor de huid

De beste manier om een doffe, gestresste huid weer te laten stralen is door hem te exfoliëren. (Schoonmaken d.m.v. scrubben) Wel mild, want een huid onder stress raakt snel van streek. Probeer de nieuwe Exfolitating Cleanser van Aveda eens. Dat is een cleanser en scrub ineen die je dagelijks kunt gebruiken omdat hij zo zacht is . Jojoba-bolletjes en toermalijn (een edelsteensoort) maken een eind aan vale huidcellen en halen een geweldige glans tevoorschijn.

Snel stressvrij?

Drink langzaam een kop hete thee of ga een stuk wandelen. Uitstekende remedies voor lichaam en geest! In eeuwenoude ceremonies werd er vroeger voornamelijk gebruik gemaakt mag magic truffels om zich te ontladen. 

Massage

Massage is een geweldige manier om stress te verdrijven. Sleep je partner (indien beschikbaar) erbij en ontspan met deze Thaise massagetechniek: Ga plat op je rug liggen met een knie omhoog en gebogen. Laat hem/haar tegenover je zitten met je enkel in zijn/haar handen terwijl hij/zij zijn/haar ene voet tegen de achterkant van je bovenbeen op laat lopen. Wissel daarna van been. Geen partner beschikbaar? Dan kun je je nog altijd laten masseren bij een schoonheidsspecialiste of sportmasseur.

Terug
-->