hardlopen is misschien wel dé manier om op een gezonde en structurele manier gewicht te verliezen. Ben je een beginnende of ervaren hardloper en wil jij alles weten over afvallen en hardlopen dan ben je op deze pagina aan het juiste adres.

Afvallen

Afvallen is nodig als er sprake is van overgewicht. Er zijn meerdere vormen van overgewicht. Zo kan er sprake zijn van weinig overgewicht, in dat geval hoef je maar een paar kilo’s (0-10 kilo) te gaan afvallen, meestal rondom de buik. Dit kan binnen een maand gedaan zijn met afvallen en hardlopen. Maar ook veel overgewicht komt helaas steeds vaker voor in Nederland. En dan hebben we nog vele personen die ergens tussen de uiteinden weinig-veel overgewicht inzitten. Voor iedereen is er de mogelijkheid om te gaan afvallen.

Afvallen en hardlopen en in het algemeen afvallen blijkt niet voor niets in de praktijk ontzettend moeilijk. Vooral structureel kilo’s verliezen, en dus niet volgende maand weer hetzelfde gewicht terug aankomen, is een kunst op zich. Het doel van afvallen moet zijn ‘het structureel afvallen en kwijtraken van overtollige kilo’s.’ Afvallen kan door te gaan bewegen, je kan kiezen om te gaan afvallen en hardlopen, maar ook afvallen met fietsen, wandelen, zwemmen of afvallen met een andere duursport is mogelijk.

Voor- en nadelen van afvallen

Enkele voordelen van afvallen zijn; een gezonder lichaam, mentaal sterker, fysiek sterker, zelfvertrouwen neemt toe, je komt weer eens van de bank af en je ontmoet mensen, je hebt een langere levensverwachting en minder kans op ziektes, je bent ook minder vaak ziek, verhoging van het libido en verbetering van je conditie. Er dus zijn aardig wat voordelen verbonden aan afvallen. Kleven er ook nadelen van afvallen? Een nadeel is de tijd, moeite en soms het kleine beetje geld (voor hardloopkleding) die je in het afvallen en hardlopen moet stoppen. Maar zeg nou zelf weegt dat op tegen de voordelen, nee het is een excuus gebruikt door zwakke personen die afvallen en hardlopen of algemeen afvallen niet volhouden of hier niet eens mee willen beginnen. Nu je de vele voordelen van afvallen en hardlopen kent is er geen excuus meer om niet vandaag nog te beginnen met afvallen en hardlopen.

 

Terug
-->