Wat is de invloed van gezond eten op je concentratie?

Er zijn verschillende factoren die een invloed kunnen hebben op je concentratie. Een van deze factoren is het eten wat je binnenkrijgt. Gezond eten zoals dat van https://superfoodguru.shop/ kan je concentratie verbeteren. 

Een betere concentratie door gezonde voeding 

De meeste mensen zullen wel weten dat gezonde voeding vele positieve effecten heeft. Een van deze positieve effecten is dus dat je concentratie verbetert door gezonde voeding. Ook genoeg bewegen en voor kinderen is het buitenspelen enorm belangrijk! Gezond eten houdt in dat je genoeg van alle verschillende voedingsstoffen binnenkrijgt. Deze voedingsstoffen kun je uit verschillende voedingsmiddelen halen. Het is daarom belangrijk om gevarieerd te eten. Daarnaast zijn er ook een aantal voedingsmiddelen die je beter kunt vermijden omdat deze je concentratie juist kunnen verminderen. 

Vermijd ongezond eten voor meer energie 

Wanneer je weinig energie hebt zul je merken dat ook je concentratie minder is. Veel mensen denken dat het een goed idee is om suiker te eten wanneer je weinig energie hebt. Snelle suikers zitten voornamelijk in ongezonde producten zoals snoep en frisdrank. Deze snelle suikers zullen je inderdaad snel een piek van energie geven. Na deze energie piek zul je je echter al snel moe gaan voelen. Je kunt daarom veel beter kiezen voor gezonde voeding met veel vezels. Denk hierbij onder andere aan fruit en volkoren producten. Je lichaam kan deze producten veel minder snel verteren. Het grote voordeel van deze langzame vertering is dat de energie beter over de dag heen wordt verspreid. 

Bron: https://superfoodguru.shop/products/detox-kuur-3-dagen 

Verbeter je concentratie met vitamine C

Een van de voedingsstoffen die ook bijdraagt aan meer energie en betere concentratie is vitamine C. Wanneer je voldoende vitamine C binnenkrijgt zal je merken dat je je veel helderder voelt. Een van de bekendste bronnen van vitamine C zijn citrusvruchten. Hierbij kun je uiteraard denken aan sinaasappels maar bijvoorbeeld ook aan mandarijnen of zelfs pompelmoes. Naast deze vruchten zijn er ook verschillende groentes die grote hoeveelheden vitamine C bevatten. Voorbeelden hiervan zijn onder andere broccoli, boerenkool, spruitjes en paprika. 
 

Terug