Creëer een stralende huid met groene smoothies

Wist jij dat groene smoothies niet alleen lekker zijn, maar ook je huid ten goede komt? Groene smoothies zit vol met hele waardevolle voedingsstoffen. Doordat je de ingrediënten onbewerkt in de blender doet haal je ook nog eens het maximale uit je groenten en fruit. Wel zo bewust bezig!

Verwikkel groene smoothies in je dagelijkse voedingspatroon.

Wil jij ook een mooiere huid? Groene smoothies kunnen je daar bij helpen! Waar begin je echter?

Vervang je gebruikelijke ontbijt eens door een gezonde groene smoothie met bijvoorbeeld banaan, spinazie mango en cacao. Dit is echt een heerlijke smoothie die je kan helpen om de stap naar nog gezondere groene smoothies te maken. Misschien dat je het je niet realiseert maar een groene smoothie geeft je veel meer mineralen, vitaminen en voedingsstoffen dan je boterhammetje met kaas. Trek lekker een groot glas van 400ML+ uit je kast en je kunt er de hele ochtend tegenaan! Sterker nog, je zult waarschijnlijk veel meer energie hebben. Je voedt je lichaam immers veel beter. Daarnaast komt het je stoelgang ook nog ten goede. Groene smoothies zijn namelijk erg vezelrijk.

Wil je behalve een groene smoothies toch nog iets eten? Dat kan ook zeker. Drink dan je groene smoothie 30 minuutjes voor je gaat eten. Dat zorgt ervoor dat je lichaam alle voedingsstoffen zo goed mogelijk kan opnemen.

Hoeveel smoothies moet ik dan drinken?

Dit verschilt echt van persoon tot persoon. Tast ook voorzichtig bij jezelf af welke frequentie jou het beste ligt. De één zweer bij groene smoothies en neemt er vijf per dag. Een ander vindt drie per week echt het maximum. Als je net begint is 1 smoothie per dag een mooi begin. Kijk maar hoe je het ervaart. Drie per week is ook een mooi begin als je een druk schema hebt en niet iedere dag een smoothie kunt maken.

Deze ingrediënten geven je de mooiste huid

Groene smoothies zijn dus gezond en goed voor de huid. Maar welke ingrediënten kan ik dan het beste gebruiken? Hieronder een lijst van ingrediënten die je huid het meest ten goed komen.

Spinazie
Dat is spinazie voedingsrijk is weet eigenlijk iedereen wel. Maar wist jij ook dat spinazie helpt bij de afvoer van afvalstoffen in je lichaam? Veel smoothies zijn uitstekend te verrijken met spinazie. De hoeveelheid verschilt per smoothie. Lekker experimenteren dus!

Avocado
Avocado hydrateert en voedt de huid. Dit bevordert het stralend vermogen van je huid. Avocado's laten zich uitstekend mengen met mango. Ook al zo goed voor je huid!

Mango
Mango's bevatten aanzienlijke hoeveelheden carotenoïden, verantwoordelijk voor een stralende huid. Zeker als je nu een doffe grauwe huid hebt, zul je snel effect zien van mango's in je smoothies.

kokosnoot water
Kokosnoot water is één van de meest effectieve ingredienten in je dagelijkse smoothies om je huid soepeler te maken en extra te laten stralen. Voor sommigen is de smaak misschien even wennen. Zodra je de smaak een beetje gewend is de kans groot dat je het ook nog lekker gaat vinden ook!

Ananas
Ananas zit volgepakt met Vitamine C. Deze super vitamine stimuleert de productie van collageen. Wat weer voor een soepele en sterke huid zorgt.

Start vandaag nog met jouw eerste smoothie

Ben je al lekker enthousiast geworden? Onderneem dan nu actie en maak vandaag nog je eerste smoothie! Niet alleen zal je huid er mooier uit gaan zien, je zult er ook nog eens energieker en gezonder door worden. Om niet te vergeten dat het ontzettend lekker is.

Terug